Wysłany: 2009-02-23, 07:52 Sabaton - płyta "Art Of War"
Witam,
być może słyszeliście tą piosenkę szwedzkiej grupy Sabaton. Na youtubie znajdziecie też inne piosenki tej grupy, traktujące o innych bitwach. Ten kawałek dotyczy bitwy pod Wizną, 7-10 września 1939 roku, gdzie ok. 700 żołnierzy polskich stawiało opór ponad 42.000 żołnierzy Wehrmachtu. Stosunek sił to tytułowe 40-1.
Doskonale wiem, że ten filmik krąży po sieci, bo widziałem go już jakiś czas temu. Jednak być może nie wszyscy jeszcze go znają, a dotyczy on ważnego epizodu w polskiej historii, więc niech będzie na forum, w końcu jakoś nikt na to nie wpadł wcześniej, żeby o tym napisać, słonko.
Poza tym, raczej nic nie daję na forum "na wyścigi", często czekam, aż ktoś z Was coś ciekawego zauważy i opublikuje...
Tak, tak wiem. Jest świetna. To moim zdaniem baaaaaardzo dziwne, że żaden POLSKI zespół nie zrobili czegoś takiego, dopiero grupa szwedzka się o coś takiego postarała! I CHWAŁA IM ZA TO
_________________ -_- LKS Piotrowice -_-
I love =*
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum